8.10.2018

 Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile Bakanlığımızca Uluslararası MEB Robot Yarışması yapılmaktadır.

        Bakanlığımız ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde düzenlenen 12. MEB Robot yarışmasının değerlendirilmesi ve
 13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının tarihinin, yerinin ve salonun belirlenmesi amacıyla 4-5 Ekim tarihlerinde Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Samsun İl Milli Müdürü Çoşkun ESEN, MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul GEÇGİL, Teknik Danışmanlar ve Samsun ilinden görevli Öğretmen ve Yöneticilerin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapılmıştır.
Yapılan çalışmalarda bir önceki yıl varolan eksikleri tespit edilmiş olup yarışmanın hazırlık planlaması için kararlar alınmış, Samsun'da yarışmanın yapılabileceği salonlar gezilmiştir.

 

  Ziyaret: 724    Ziyaretçi: 513