11.Uluslararası MEB Robot Yarışma Tarihleri ve Salonu Belli Oldu

5.01.2017

2016 (11-13 Mayıs) yılındaki yarışma Gaziantep’te gerçekleşmiş olup Bakanlık tarafından 2017 yılındaki yarışmanın Konya’da yapılmasına karar verilmişti.

Bu yarışmanın öncesinde düzenlenen toplantıda konuşma yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY, bu toplantının mesleki eğitimin geleceği ve sanayi sektöründeki gelişimi ile alakalı önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.   Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri GÜLAY ise Konya’ya mesleki eğitime destek vermeye geldiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan DEMİRCİ de bu toplantının özelde “11. Uluslararası Robot Yarışması” sebebiyle, genelde ise “Mesleki eğitim adına Konya’da neler yapabiliriz?” sorusuna cevap bulma adına gerçekleştiğini ifade etti.

Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan DEMİRCİ, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri GÜLAY, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul GEÇGİL, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY’un yanı sıra Konya’daki resmi kuruluşlar ile sanayi ve ticaret sektörünün temsilcileri katıldı.

Karatay İMKB Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesin Uygulama Oteli Toplantı salonunda ise MEB Şube Müdürümüz Bekir Sıtkı Özkök, robot yarışması teknik danışmanları ve Konya ili öğretmenleri 3 gün süresince önümüzdeki yıl yapılacak yarışmanın teknik toplantılarını gerçekleştirdiler.

Çalışmada;

·         Onuncu Uluslararası MEB Robot Yarışması verilerinin değerlendirilmesi,

·         Yarışma ile ilgili bilgi, belge ve deneyimlerin 11 inci Uluslararası Robot yarışmasında görev yapacaklara aktarılması,

·         Yarışmanın yapılacağı salonun ve yarışma kategorilerinin belirlenmesi

konularına yer verildi.

10 uncu Uluslararası MEB Robot Yarışması Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Hareketli Robotlar (Robotino) ve Serbest Robot olmak üzere 7 (yedi) farklı kategoride gerçekleşmişti.

11 inci Uluslararası MEB Robot yarışması Konya Spor ve Kongre Merkezinde 10-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılmasına karar verilmiş olup yarışmada farklı kategorilere de yer verilmesi planlandı.

Program sonunda Uluslararası Robot Yarışmasının yapılacağı Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde incelemelerde bulunuldu.

  Ziyaret: 554    Ziyaretçi: 325